Yoga van Moed en Mededogen

YOGA VAN MOED EN MEDEDOGEN:
EEN HELENDE YOGA

Schrijf je hier in voor de cursus »

In het voorjaar van 2024 gaan de lessen Yoga van Moed en Mededogen weer van start. Deze cursus bestaat uit 10 lessen.
In deze cursus integreer ik elementen uit de Yoga, Qigong en Chan (zen)meditatie tot een mooi, nieuw en krachtig geheel. Naast geestelijke en lichamelijke ontspanning hoop ik dat het oefenen ook een echt bevrijdend en vitaliserend effect heeft. Bevrijdend, omdat het ons kan vrijmaken van oude ingesleten patronen van denken over onszelf en over het leven. Vitaliserend, omdat de oefeningen de bron van energie in ons opent waar doorheen de energie uit de ‘ kosmos’ bij ons binnen kan stromen. De Qigong oefeningen helpen heel direct deze bron in het centrum van ons bekken te openen. De Yoga oefeningen doen deze energie rijkelijker door ons lichaam stromen. De Chan meditatie creëert rust, ruimte en helderheid in ons hoofd en ons denken. De oefeningen zoals ik die van Hetty Draaijer leerde geven dit een prachtige bedding, doorwerking en verfijning. Uiteindelijk gaat het erom te ‘worden wie we zijn’ en vervolgens het contact met ons-Zelf zoveel mogelijk te behouden. In onze kwetsbaarheid en kracht! Voor mij is dit proces een stap voor stap de weg gaan van het wekken van het innerlijk Taborlicht. In de dagelijkse werkelijkheid van onze 21ste eeuw.
De volgende stadia zullen we in het oefenen doorlopen:

  1. Vrijmaken en afvoeren van geblokkeerde energie: door het lichaam heen naar de aarde toe. – fysiek dynamisch (speels) – emotioneel (afwisselend lichtvoetig, dramatisch, ingehouden, overdreven, klein, groot) – met aandacht (verstild, in het uitademen
  2. Contact maken met de Aarde onder je – de Basis in je – ontspannen: fysiek, emotioneel, mentaal ↔ overgave – je gedragen voelen/weten door de Aarde onder je – je gedragen voel/weten in de Schaal onder je en om je heen – meer in het Hier en Nu komen (uitademend) – de kracht vanuit het Hier en Nu in je laten opkomen (inademend)
  3. Contact maken met het centrum in je – openen van de Bron van kosmische energie in je (m.b.v. elementen uit de Qi Kung) – openen van deze Bron en die verbinden met de Bron van al het leven
  4. De energie laten doorwerken door de wervelkolom– en door het energiesysteem van het hele lichaam (m.b.v. hatha en ´acu´- yoga oefeningen)
  5. Opengaan vanuit de Aarde en de Schaal onder/in je naar boven toe – vanuit het 9de chacra (onder in je schaal) naar het 8ste chacra (boven je hoofd) – en door je huid naar het energielichaam om je heen (m.b.v. Chan meditatie en de meditatieve oefeningen van Hetty Draaijer)


Cursus: voorjaar 2024:
Vanaf 19, 26 maart, 2, 9, 16, 23 en 30 maart en 7, 14, 21 mei.
Kosten: per les € 19.50.
Tijd: 18.00 – 19.30 uur
Locatie: Sarvata, Schependomlaan 17e te Nijmegen

Deelnemers aan deze cursus kunnen ook een aanvullende individuele psycho-energetische massage krijgen. Deze wordt gegeven door Simone Diender. Met haar heb ik op het Taborhuis jarenlang fantastisch samengewerkt. Een behandeling bij haar geeft een prachtige verdieping in de oefeningen die ik in deze cursus aanbiedt. De kosten voor een massage van 60 minuten zijn € 75,00 (het tarief kan verlaagd worden bij een minimum inkomen). Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Simone, haar telefoonnummer is 06 – 19 14 47 78.
Schrijf je hier in voor de cursus

© William Yang - Website door WEN Kunst Webdesign & Stan Derksen