Reis naar Dharamshala in India

10 Daagse reis | 1-10 maart 2024 onder begeleiding van William Yang

Kennismaking met de Tibetaanse cultuur en spiritualiteit in Dharamshala (McLeod Ganj), verblijfplaats van de Dalai Lama in het noorden van India.

Ik ga al meer dan 30 jaar elk jaar naar Dharamshala. Aanvankelijk was ik geïnteresseerd in vormen van meditatie die binnen de Tibetaanse geneeskunst gebruikt worden als ondersteuning bij de processen van ziekte en sterven. Bij mijn eerste bezoek raakte ik zeer onder de indruk van de strijd die de Tibetanen voeren om in hun zelfgekozen ballingschap de eigen identiteit, cultuur en spiritualiteit te bewaren. Jarenlang heb ik een aantal jongeren gesponsord en gevolgd in hun ontwikkeling. Zij zijn inmiddels volwassen mannen en zijn bereid ons kennis te laten maken met hun cultuur.

Samen met hen wil ik voor een kleine groep (max. 12 personen) een interessant programma aanbieden rond het thema ‘adventurous compassion’.

Op welke manier wordt ‘compassie’ door de Tibetanen in praktijk gebracht in voor hen vaak extreem moeilijke omstandigheden. Welke plaats heeft het binnen de Tibetaanse geneeskunst, in de kunst, in de opvoeding. Op al deze gebieden zullen we interessante mensen ontmoeten: boeddhistische lama’s, politici, kustenaars, opvoeders, maar ook ‘gewone’ mensen die in McLeod Ganj hun leven leiden.

Het programma is heel flexibel. Vóór het ontbijt en voor de avondmaaltijd is er een door mij begeleide meditatie. De middagmaaltijd kan in één van de vele restaurants genuttigd worden. Elke dag nodigen we een gast uit die over één van de thema’s kan vertellen. We bezoeken de tempel van de Dalai Lama, maken excursies naar het Norbulinka (academie voor de traditionele kunstvormen), het Tibetan Medical and Astrological Institute, het Gyuto monastery (verblijfplaats van de Karmapa), het onlangs geopende Tibet museum en het al langer bestaande museum van Tibetaanse religieuze kunst, het Tibetan Children’s Village. Maar er is ook tijd voor slenteren door de straatjes van McLeod Ganj, rustig op een terrasje zitten of een stevige wandeling maken langs de flanken van de Himalaya.

We verblijven in twee verschillende guesthouses die aan de Jogiwara Road (Mac Leod Ganj) vlakbij elkaar liggen, t.w. het 8 Auspicious Him View hotel en Hotel Wood Castle. In beide hotels hebben we de beschikking over 6 kamers. Deze kunnen individueel of met 2 personen gebruikt worden. In Hotel Wood Castle hebben we de beschikking over een zaal voor de activiteiten en een eetzaal voor het diner ’s avonds.

De kosten voor het programma van deze 10 dagen zijn € 950,00.
Dit is inclusief de kamer, ontbijt en diner, begeleide meditaties, lezingen, excursies en het vervoer erheen.
Middageten is voor eigen rekening in één van de vele restaurants in McLeod Ganj.

Retour Amsterdam – Dharamshala is niet bij deze prijs inbegrepen. Je vliegt eerst naar New Delhi en een aansluitende vlucht naar Dharamshala is zelden mogelijk. Het is raadzaam een overnachting in New Delhi te boeken. Dan kun je ook uitrusten van de vlucht die je hebt gehad. De vlucht naar Dharamshala vertrekt doorgaans vroeg in de ochtend.
Ik sta op 1 maart in Dharamshala (Gagal airport) bij de uitgang van de luchthaven om jullie te verwelkomen en mee naar het hotel te nemen. Zorg dat je de reis zo plant dat je inderdaad op 1 maart in Dharamshala aankomt!

Ik heb goede ervaring met vakantieXperts in de Ziekerstraat, Nijmegen. Als je besluit om mee te gaan zal ik je de nodige informatie geven om op een soepele manier deze reis te maken. Dan is het eenvoudiger dan je denkt!

Voor het inschrijven van deze reis kun je het contactformulier gebruiken

© William Yang - Website door WEN Kunst Webdesign & Stan Derksen