Stilte weekend Abdij Hoeve in Doetinchem

Stilte weekend 30 en 31 augustus en 1 september 2024
Schrijf je hier in voor de workshop »

De nabijheid van het klooster van de Benedictijnen creëert een sfeer die uitnodigt tot inkeer, rust en bezinning. Ook de stilte in de bosrijke natuur draagt hiertoe bij. Dit weekend valt in dezelfde maand waarin op 6 augustus de Transfiguratie van de Christus op de berg Tabor herdacht wordt.

Door mijn werk op het Taborhuis is het gebeuren op de berg Tabor voor mij altijd een intrigerende bron van inspiratie geweest. In het moment van de Transfiguratie zijn leven en dood, dood en weer leven in elkaar verstrengeld. Ook zie ik een fascinerende verbinding tussen de Transfiguratie op de berg Tabor waarin het lichaam van de Christus een groot licht uitstraalde en het moment van Verlichting van de Boeddha in Bodhgaya.

In dit weekend hoop ik de ontmoeting tussen Oost en West, tussen Boeddhisme, Daoïsme en Christendom verder te verkennen. Hoe kan het licht, waarin het in de grote spirituele tradities over gaat, in onszelf ontdekt worden? In de mate die bij ons past en op ons niveau. Laat het met de gezamenlijke oefeningen, meditaties en de natuur om ons heen mogelijk worden om voor bij de wirwar van onze gedachten en het gewoel van het gevoel momenten van innerlijke ruimte en licht te ontdekken.

Het programma is zo opgezet dat er mogelijkheden zijn om één of meerdere keren de gebedsdiensten van de Benedictijnen bij te wonen. In de Stilte die wij creëren kunnen sommige woorden van de eeuwenoude gebeden op een onverwachte manier opnieuw in onze ziel resoneren.

Voor wie: voor diegenen die één van de volgende cursussen volgden: Yoga van Moed en Mededogen, Taboryoga (bij: Ytsje Landman of William Yang) Tabor MeditatieTraining.

Data: 30 augustus t/m 1 september 2024
Aanvang: 30 augustus
vanaf 16.00 uur om kamer in te richten; vanaf 17.00 uur start programma met voorbespreking
Afsluiten:
zondag 1 september 14.30 – 15.30 uur afsluitende bijeenkomst en daarna in rust afscheid nemen

Prijs: € 385,= (éénpersoonskamer, (voor beroep/yogadocenten is dit excl. btw)

Waar: Abdij Hoeve in Doetinchem https://willibrordsabdij.nl

 

 

 

Schrijf je hier in voor de workshop »

 

© William Yang - Website door WEN Kunst Webdesign & Stan Derksen