Christelijke Meditatie

Twee bijscholingsdagen voor geestelijk verzorgenden en pastores
Data in overleg

Scholing Het lichaam als toegang tot geleefde spiritualiteit

Wat is de training: Het lichaam als toegang?
Deze tweedaagse training richt zich op het verdiepen van de relatie tussen het lichaam en spiritualiteit, langs de weg van de ervaring, oefening en reflectie. Op die manier bouwt de training voort op het proefschrift van dr. William Yang, ‘Begrensd en Ont-grensd. Paradoxen in de veranderende beleving van het lichaam bij kanker en een geleefde spiritualiteit’ (2018).

Hoe ziet de training eruit?
Beide trainingsdagen bieden een afwisseling van informatie, het zelf oefenen en de reflectie daarop. Daarbij wordt uitgegaan van de ervaringen van patiënten inzake de kwetsbaarheid van het eigen lichaam en van de eigen ervaringen van deelnemers met een psycho-spiritueel ontwikkelingsproces. De oefeningen behelzen spiritueel lichaamswerk. Drie stappen worden daarin gezet: incarneren, centreren en transcenderen. De training wordt begeleid door William Yang en Wim Smeets.

Dit leer je
Als deelnemer doe je bepaalde ervaringen op met lichaamswerk, die verbonden worden met de betekenis voor jouw spiritualiteit.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor iedereen die graag ervaring wil opdoen met spiritueel lichaamswerk en dit wil integreren in je leven en werk.

Cursusdata
De cursus bestaat uit 2 cursusdagen: Tijd: 9 – 17 uur.

Zoveel tijd kost het
Deelname aan de training en oefenen tussen de twee trainingsdagen.

Toelatingseisen
Minimaal een MAVO(VMBO-T)/HAVO/WO-diploma. Het is aan te bevelen tenminste kennis te nemen van de inhoud van het boek `Ont-worden om te worden wie je bent’ van Ton Staps en William Yang.

Dit kost het
€ 250,00 voor twee dagen (lunch en koffie/thee inbegrepen) + € 25,00 inschrijfkosten.

© William Yang - Website door WEN Kunst Webdesign & Stan Derksen