Taborlicht Yoga

Taborlicht Yoga
een helende, heilzame yoga
ontwikkeld door William Yang

Voor wie: mensen die een ernstige ziekte hebben doorstaan
en die eerder op het Taborhuis of een vergelijkbare instelling begeleiding hebben gehad

Door: William Yang

Doorleven met kanker (of een andere levensbedreigende ziekte) is voor veel mensen een sterke impuls om anders verder te leven.

Daarbij gaat het altijd om de kwaliteit van het leven in het hier en nu. Deze heilzame yoga -voor geestelijk en lichamelijk herstel- kan je helpen nieuwe grond onder je voeten te voelen en het contact met jezelf te herstellen….te helen!

William Yang (oprichter van het Taborhuis) heeft een unieke combinatie van oefeningen en meditatie ontwikkeld die de levenskracht en -energie versterken.
Het eerste deel van de les bestaat uit lichaamsoefeningen die zijn gebaseerd op de Hatha Yoga en de Qi Kung. In het tweede deel van de les komt het zachte meditatieve deel aan bod. Deze combinatie van oefeningen en meditatie vormen samen het vervolg op de basiscursus Taborlicht Yoga.
Een yoga die een krachtige ondersteuning biedt om de kwaliteit van het leven te verhogen en te behouden, zowel tijdens als na een ziekteproces. Een yoga die je helpt te voorkomen dat je te lang en te ver over je eigen grenzen gaat, die helpt het leven van moment tot moment te waarderen en dankbaar te genieten en die helpt je onderdeel te weten van dat grotere geheel dat met zoveel verschillende namen wordt aangeduid; het leven, de kosmos, God…

Voor veel deelnemers, ziek of niet (meer) ziek, is deze vorm van lichaamswerk en meditatie een blijvende verrijking in hun leven geworden.

Kosten: € 19,50 per les (Inschrijving is voor de gehele cursus)
Tijd: van 11.00 – 12.30 uur.
Plaats: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284 te Nijmegen).

Data cursus 2024
17 en 31 januari; 14 en 28 februari; 13 en 27 maart; 10 en 24 april; 8 en 22 mei

Voor informatie kunt u contact opnemen met: telefoon: 024-3232661

Aanmelden: Schrijf je hier in voor de cursus »

Deelnemers aan deze cursus kunnen ook een aanvullende individuele psycho-energetische massage krijgen. Deze wordt gegeven door Simone Diender. Met haar heb ik op het Taborhuis jarenlang fantastisch samengewerkt. Een behandeling bij haar geeft een prachtige verdieping in de oefeningen die ik in deze cursus aanbiedt. De kosten voor een massage van 60 minuten zijn € 75,00 (het tarief kan verlaagd worden bij een minimum inkomen). Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Simone, haar telefoonnummer is 06 – 19 14 47 78.

© William Yang - Website door WEN Kunst Webdesign & Stan Derksen