Stilte weekend Guldenberg in Helvoirt

Stilte weekend 3, 4 en 5 september 2021
Stilte weekend 7, 8 en 9 januari 2022

Schrijf je hier in voor de workshop »

Ik wil je na onze lange lockdown uitnodigen voor een bijzonder Stilte Weekend in het hart van Brabant. Dit zal het eerste weekend van september zijn, van vrijdagmiddag 3 t/m zondagmiddag 5 september 2021. Omdat Schloss Gnadenthal  t.g.v. de Coronacrisis de deuren heeft moeten sluiten, heb ik als alternatief de Guldenberg gereserveerd. Het ligt in Helvoirt in het nationale park van de Loonse en Drunense Duinen. Het biedt volop wandelmogelijkheden in het mooiste van het Brabantse land. De Guldenberg was vroeger een retraiteverblijf voor de paters Jezuïeten maar is nu een modern conferentieoord met restaurant en hotel accommodatie. Het is er niet volmaakt stil, maar stil genoeg om in rust te kunnen oefenen en mediteren. Uiteindelijk gaat het om de stilte die je in jezelf creëert en van jou uitgaat.

Ik wil als leidraad voor dit weekend een aantal teksten en oefeningen uit het boekje Yoga van Moed en Mededogen gebruiken. Aanleiding is dat dit boekje in juli in de Verenigde Staten en Canada wordt  uitgebracht onder de titel ‘Yoga of Courage and Compassion’. Op dit moment spreek ik de Engelse tekst in omdat er ook een luisterboek (audiobook)  van gemaakt moet worden.

Andrew Harvey, co-author of Heart Yoga, schreef de volgende tekst als aanbeveling voor dit boekje:
“This is a brave and passionate book that should be in every yoga lover’s backpack. It shows that yoga is far more than the beneficial physical exercise it has often been reduced to in our materialistic culture, and it demonstrates with precise verve how doing yoga can provide a foundation of galvanized yet peaceful energy for the courageous work of sacred activism and for rising gracefully to the brutal challenges of our time.”

In dit weekend wil ik op de ingeslagen weg van ‘sacred activism’ verder gaan om het lichaamswerk van de Yoga of Courage and Compassion verder uit te diepen en praktisch te maken in ons leven van alledag. Het perspectief is steeds gericht op onze wereld die in een tijd van grote nood verkeert.

Naast het 1e weekend van het nieuwe jaar organiseert William Yang nu ook een Stilte Weekend in september een nieuwe opstart na de vakantie.

Voor wie: voor diegenen die één van de volgende cursussen volgden: Yoga van Moed en Mededogen, Taboryoga (bij: Ytsje Landman of William Yang) Tabor MeditatieTraining.

Data: 3, 4 en 5 september 2021
Aanvang:
3 september vanaf 14.00 uur om kamer in te richten; vanaf 15.00 uur start programma met voorbespreking
Afsluiten:
zondag 5 september 13.30 -14.30 afsluitende bijeenkomst en daarna in rust afscheid nemen

Prijs: € 395,00 (éénpersoonskamer) (voor beroep/yogadocenten is dit excl. btw)

Waar: Guldenberg Hotel, Guldenberg 12 5268 KR Helvoirt  www.guldenberg.nl

 

Schrijf je hier in voor de workshop »

 

© William Yang - Website door WEN Kunst Webdesign & Stan Derksen