Stilte retraite: weekend: 9 t/m 11 september 2022
Dominicaans Activiteiten Centrum in Huissen

Schrijf je hier in voor de workshop »

HET  INNERLIJK  TABORLICHT  EN
DE  VITALISERING  VAN  HET IMMUUNSYSTEEM

Dit weekend organiseer ik speciaal voor yogadocenten en andere professionals in het DAC te Huissen. In dit weekend wil ik meditatieve oefeningen aanbieden die energetisch onze innerlijke kracht versterken en ons immuunsysteem vitaliseren.
Ik laat me daarbij inspireren door drie spirituele tradities: Daoïsme, Boeddhisme en het Christendom. Deze tradities kunnen elkaar op een bijzondere manier aanvullen en versterken.

In de icoon van de Transfiguratie van de Christus op de berg Tabor wordt dit op een onverwachte en opmerkelijke wijze zichtbaar. Op deze icoon wordt zichtbaar hoe de Christus vanuit het midden van zijn lichaam een bijna verblindend licht uitstraalt. Het is een visioen hoe ook ieder mens kan ‘stralen’ wanneer hij werkelijk in het midden van zich-Zelf is gekomen.

De vele oefeningen die Hetty Draaijer indertijd heeft aangereikt zijn wegen naar dit midden. Zij had het vermogen om te schouwen hoe een innerlijk licht tevoorschijn kan komen wanneer we leren ademen vanuit en door het midden van ons bekken. Dit opent het ‘kosmisch oog’. Vanuit dit kosmisch oog voltrekt zich een wezenlijke verandering door lichaam, ziel en geest heen: tot in ons handelen, spreken, voelen en denken. Dat maakt het mogelijk dat Liefde voelbaar is in onze handen, hoorbaar in onze stem en ervaarbaar in de manier waarop we denken en voelen.

Dit weekend kan voor sommigen een kennismaking zijn met het unieke werk van Hetty Draaijer en voor anderen een verder verkennen en uitdiepen ervan.

Data: 9 – 11 september 2022
Tijden: aanvang vrijdagmiddag 15.00 uur
afsluiting zondagmiddag 14.30 uur

Prijs Stilte Weekend: € 450,00 (beroepsmatig is dit excl. btw)
Eén-persoonskamer en vegetarische maaltijden, biologische koffie, thee.
Het weekend gaat door bij minimaal 6 inschrijvingen

 

 

 

© William Yang - Website door WEN Kunst Webdesign & Stan Derksen