Retraite in Hof van Kairos

Yoga van Moed en Mededogen 9 mei t/m 12 mei 2022
aanmelden kan via www.stichtinghofvankairos.nl

Door William Yang

Deze retraite wordt gehouden in “de Hof van Kairos”, een prachtige en liefdevol gerestaureerde boerderij in de Achterhoek. Het geeft je de mogelijkheid om je even terug te trekken uit je dagelijkse bezigheden en je los te maken van alle verwachtingen, wensen of zelfs eisen die je werk, je familie en vrienden, of jij jezelf stelt.

Tijdens deze retraite biedt William Yang een speciale vorm van yoga aan, die hij heeft ontwikkeld in zijn jarenlange werk met mensen met de diagnose kanker. Het is een vorm van yoga en meditatie die er op is gericht contact te maken met je innerlijke kracht, je centrum. Aangevuld met gesprekken, stilte wandelingen en, desgewenst, een haptonomische massage, is dit een ideale vorm gebleken om alle thema’s aan te spreken waar mensen met een levensbedreigende ziekte (èn hun partners) tegen aan lopen.

In het programma wordt, naast de yoga oefeningen en meditaties, nadrukkelijk ruimte gemaakt voor rust en eigen tijd. Dit omdat veel mensen te kampen hebben met een lager energie niveau of een lijf wat niet altijd meer doet wat je zou willen. Bovendien krijg je op deze manier de kans om, dat wat de oefeningen bij jou los maken te verwerken, en te verinnerlijken.

“In de Hof van Kairos is het heerlijk toeven. De natuur, het (vegetarische) eten, de prachtige lichte kamers, die met zorg en met oog voor detail zijn ingericht en de oefeningen en meditaties van William Yang zorgen ervoor dat je echt even kunt genieten en tot rust komen.

Doordat ik kanker kreeg, moest ik wel gas terug nemen. Ik kon simpelweg niet meer met volle kracht vooruit leven, en werd gedwongen rust te nemen. Hierdoor, en door de Yoga en meditatie oefeningen van William, kreeg ik de rust om stil te staan bij wat mij werkelijk bezig hield en kon ik mijn grootste angst onder ogen zien. En plotseling kon ik weer slapen”.

“Want kanker brengt niet alleen ellende met zich mee. Het ziek zijn heeft mij geleerd om stil te staan bij de werkelijke kracht in mijn leven. Heeft mij geleerd te luisteren naar mijn bron. Mijn innerlijke motivatie.

Daar is moed voor nodig. En mededogen.
Moed om je even los te maken familie en vrienden. Moed om stil te staan bij je angsten en je verdriet en wat zich verder nog roert in jou. Maar ook moed om weer vreugde te kunnen ervaren en weer te durven genieten.

Mededogen met jezelf en met je ziekte. Mededogen met je lijf, wat vaak veranderd is, gekwetst, verzwakt. Mededogen met je gevoelens, emoties en gedachten die je soms lijken te overspoelen.

Praktische informatie:
Aanvang: Maandag 9 mei om 14.00 uur
Afsluiting: Donderdag 12 juni om 15.00 uur
Er is ruimte voor 8 deelnemers.
De kosten zijn naar draagkracht: € 275,-, € 450,-, € 575,-

Aanmelding via www.stichtinghofvankairos.nl bij Ria Hengeveld.
Tijdens de retraite is het mogelijk een haptonomische massage te ontvangen voor een bijdrage van € 65,00.

 

© William Yang - Website door WEN Kunst Webdesign & Stan Derksen