William Yang Foundation

De William Yang Foundation is opgericht door een aantal zeer betrokken mensen die de continuïteit wilden waarborgen van het lichaamswerk ontwikkeld door William Yang bij het verdwijnen van het Taborhuis. Dit werk werd, tot ontstaan van de Foundation, vanuit het lang geleden door William Yang opgerichte Taborhuis aangeboden aan mensen met kanker en hun naasten.

De William Yang Foundation biedt als basis dit zelfde lichaamswerk, Taborlicht Yoga genoemd, een unieke vorm van meditatieve en zachte oefeningen die helend werken en meer kwaliteit van leven geven aan mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten. Gebaseerd op het eveneens door Yang ontwikkelde psycho-energetische therapie en het werk van Hetty Draaijer spreekt het de naar heelheid verlangende bron in de mens aan: het weer in contact komen met het licht in ons bekken (zoals de Transfiguratie van Christus op de berg Tabor). Uitgaand van dit principe en gedachtegoed dat al jaren zijn vruchten heeft afgeworpen biedt de Foundation niet alleen lichaamswerk (basis en vervolgcursus) maar ook Themamiddagen met creatieve werkvormen en bijvoorbeeld dans, maar ook een koor.

De Foundation is verbonden aan Centrum de Appel waar alle activiteiten plaatsvinden.

Tijden en activiteiten zijn te vinden op de website van: Centrum de Appel en William Yangfoundation.

Naast alle noodzakelijke geneeskundige behandelingen die de reguliere gezondheidszorg biedt vind je juist hier een plek waar je als mens, met je emoties, angsten en verdriet warm onthaald wordt en je verbinden kunt met anderen én met jezelf, waardoor het ziek-zijn of verlies:

Licht-er worden kan

In een ander Licht kan komen te staan

Een Lichtpunt kan zijn.

Yvonne Mekaoui

De William Yang Foundation organiseert themamiddagen voor mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten

Deze creatieve en inspirerende middagen, geïnitieerd door William Yang samen met een aantal “ervaringsdeskundigen/ lotgenoten”, zijn bestemd voor mensen die geraakt zijn door kanker of een andere levensbedreigende ziekte en hun vrienden/naasten.

De volgende themamiddag vindt plaats op: datum volgt nog.

Voedend eten en drinken

Als mensen de diagnose kanker krijgen, voelen ze zich soms verraden door hun lichaam. Belangrijk is dan om je lichaam niet af te wijzen, omdat het gefaald zou hebben, maar dat je van je lichaam kunt blijven houden.

Het is zinvol om voor jezelf te onderzoeken hoe je jezelf in of uit evenwicht brengt, hoe je je lichaam ondermijnt of juist voedt. Het gaat er hierbij om te kijken welke voeding gezond voor je is, maar ook wat gezond is voor moeder Aarde.

Wat is een gezonde manier om je te verhouden tot wat we eten en drinken.

Rya Ypma antroposofisch diëtist en Gina Beijen Natuurvoedingskundige zullen een gevarieerd programma aanbieden. Zij hebben beiden veel ervaring in het begeleiden van mensen in hun zoektocht te ontdekken welke manier van eten en drinken het beste bij hen past.

Het koor zingen voor je leven zal de middag op muzikale wijze openen en afsluiten. William Yang zal een eenvoudige oefening doen waarin hij laat ervaren hoe het directe contact met de Aarde al voedend kan zijn.

Programma:
13.00-13.30 Ontvangst met koffie en thee
13.30-14.30 Na een korte inleiding van William en een muzikale opening door het Zingen voor je leven koor zullen Rya en Gina u vertellen waarom goede voeding zo belangrijk is
en natuurlijk nemen zij wat lekkers mee.
14.45-15.30 Na een korte pauze zal William een paar oefeningen doen en gaan we met het Zingen voor je Leven koor samen zingen.
15.30- 16.00 Afsluiting programma en na afloop drinken we gezamenlijk nog wat na.

Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de William Yang Foundation.

 

© William Yang - Webdesign door WEN Kunst Webdesign & Igdise Webdesign en Educatie